2012. január 29., vasárnap

Kedvcsináló a Szemes Árnyai modulhoz


Első modulom, a Szemes Árnyai, hamarosan elkészül, épp ma szkenneltem be az új térképet, mely a Szemes környékén való játékot könnyíti meg. Mint látható négyzetrácsos a térkép, nem pedig a szokványos hatszöges, mivel nem akartam eltérni a nyáron használt módszertől. Egyszerűnek tartom, még ha nem is túl valósághű. Eszerint ugyanis mind egyenes vonalban, mind pedig átlósan egy lépés az egy mérföld megtételét jelenti. A távolság sem szokványos, hiszen az általános az öt mérföld, vagy több, azonban itt kifejezetten helyi szintű kalandozás volt a cél, ezért hát kicsi a bejárható terület.

Ennek ellenére úgy érzem, mégis kellően nagy ez a terület ahhoz, hogy egy mesélő további ötleteket, helyszíneket dolgozzon ki rajta. A dombok között elfeledett sírkamrákra, beomlott barlangra vagy akár egy elhagyatott ódon toronyra is bukkanhatnak a kalandozók. Én azonban ezeket nem írom már bele a modulba, csak annyit, amennyi az eredetiben is volt. Az is bőven elég a kalandozásra.

A modul jól halad, februárban várható. :)

2012. január 25., szerda

Mouse Guard dobozos szett


Vége a vizsgaidőszaknak, így hát itt az ideje, hogy a blog újjáéledjen. Sajnos a tervekkel ellentétben nem sikerült játékot szervezni, azonban a közeljövőben pótoljuk a hiányosságot. Hogy addig se maradjon téma nélkül a Kockák és Koboldok, egy rövid ismertetővel készültem, melyben a Mouse Guard dobozos szettjét mutatom be. A játékról az LFG.HU-n korábban már megjelent egy cikk, így hát én nem is foglalkozom a szabályokkal, sokkal inkább arról írok, mi található a dobozban.

A külcsín igen megkapó. A téglalap alapú dobozon gyönyörűen rajzolt egérkékkel találkozhatunk. A képek magas minősége az egész kiadványra jellemző. Szemet kápráztató az egész. A doboz kemény, tartós, így nem kell félni attól, hogy nem védi a benne lévő dolgokat.

Levéve a fedőt rögtön találunk egy csomag figurát, amik leginkább egértotemekre hasonlítanak. Öt különböző színű van, és elég aprólékosak. Továbbá különleges, hatoldalú kockákat is kapunk. Ezek pontos használatáról az alapkönyv mellé kapott kis füzetecskéből értesülhetünk, de erről picit később. Szóval fehér kockák (összesen kilenc), háromféle jellel: farkába harapó kígyó, kardok és csatabárd. Mielőtt a könyvekhez érnénk, nem mehetünk el a kártyák mellett sem. Vannak fegyver, cselekedet és állapotjelző kártyák.

Ezután jön az alapkönyv. Puhakötés, vastag, színes lapok, tele képekkel. Gyanítom, a tartalom semmit sem változott, mivel akkor semmi szükség nem lenne a „New Rules, New Missions” füzetecskére. Ez, mint a nevéből is kiderül, új szabályokat, új kalandokat, plusz a dobozban található extrák (figura és térkép, kártyák, spéci kokcák stb.) használatára vonatkozó szabályokat tartalmazza. Igencsak hasznos, ráadásul ez is színes.

És még mindig nem ért véget! Egy köteg karakterlap (sok, de tényleg sok) és egy kisebb köteg (de ez is sok) játékmesteri lap. A karakterlapon van kisegér, elölről és félprofilból, hogy könnyedén rárajzolhassuk a saját egérkénk vonásait, felszerelését stb. Hasznos holmi, s még segédlet is van rajta a játékhoz.

Két dolog maradt még a dobozban. Mindkettő vékonyka. Az egyik egy játékmesteri paraván, a másik pedig egy világtérkép. Ezek is igazán jó minőségű cuccok.

Összességében teljesen le voltam nyűgözve, mikor kibontottam a dobozt. Már csak azt várom, hogy valamikor kipróbálhassam a rendszert is.